maandag 23 juli 2018

Kipfilet met sesamsaus op bedje van prei

KIPFILET MET SESAMSAUS OP BEDJE VAN PREI

1 eetlepel sesamolie
1½ eetlepel sojasaus
1 eetlepel suiker
1 theelepel azijn
1 eetlepel droge sherry
tabasco
½ rode paprika
1 kleine prei
4 kipfilets (500 gram)
zout
peper
2 eetlepels olie


In kommetje sesamolie, sojasaus, suiker, azijn, sherry en 3 eetlepels water tot saus roeren. Saus op smaak brengen met tabasco. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Paprika schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. Prei schoonmaken, in zeer dunne ringetjes snijden en wassen.
Kipfilet bestrooien met zout en peper. In pan olie verhitten en kip in 10 minuten lichtbruin en gaar bakken. Intussen op grote platte schaal preiringetjes uitspreiden. Kip schuin in dunne plakjes snijden. Dakpansgewijs op prei leggen. Sesamsaus erover schenken. Garneren met paprikareepjes.
Serveren met peultjes en mihoen.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande juli 1994