dinsdag 3 september 2019

Pigeons en Tajine (Algerije)

PIGEONS EN TAJINE (DUIVEN IN EEN JASJE)

16 gedroogde pruimen
200 gram rozijnen
2 uien
100 gram sesamzaad, licht geroosterd in droge koekenpan
10 gram verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
saffraan
komijnzaad
zout
peper
2 jonge duiven


Laat de pruimen en rozijnen een nacht in water weken. Leg vier velletjes aluminiumfolie met een lengte van 50 centimeter uit. Hak de uien fijn en verdeel ze over de velletjes folie. Meng in een kom sesamzaad met fijngeraspte gemberwortel, uitgeperste knoflook, met in 1 eetlepel water opgeloste saffraandraadjes, komijnzaad, zout en peper. Halveer de duiven en wentel ze door het sesamzaadmengsel. Leg de duiven hierna op de uien en schik de pruimen en rozijnen er rondom. Vouw het folie om de duiven en leg de pakjes gedurende 2 uur op het rooster in het midden van reeds tot 175 ºC voorverwarmde oven. Keer de pakjes enkele malen. Dien de gerechten in hun ‘jasjes’ op. Geef bij voorbeeld droog gekookte rijst erbij.

voor 4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Claude Lebey

Geen opmerkingen: