SPANAKOPITA-PASTEITJES MET SPINAZIESALADE
2 eetlepels olijfolie
800 gram spinazie, panklaar
2 eieren
200 gram feta
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 eetlepels sesamzaad
1 bakje kerstomaatjes gehalveerd
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 eetlepel balsamicoazijn
Verhit 1 theelepel olijfolie en bak hierin 600 gram spinazie tot deze is geslonken. Zeef om het vocht te verwijderen. Snijd de spinazie fijner en meng met 1 ei, de feta, zout en peper. Verwarm de oven voor op 175°C. Schep wat spinaziemengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg. Vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Druk zoveel mogelijk lucht eruit en druk de randjes dicht met een vork. Klop het overige ei los en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad en bak in de oven in 25 minuten goudbruin. Meng intussen de overige spinazie met de tomaatjes en ui. Besprenkel met de overige olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer de salade bij de spinaziepasteitjes.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 25 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten