SINGAPORE-BAMI
200 - 300 gram dunne eiernoedels
zout
peper
2 eetlepels olie
300 gram kipfilet, in onregelmatige reepjes
1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel geraspte gemberwortel
1 kleine ui, in dunne ringen
2 rode paprika’s, in lange dunne repen
3 lente-uitjes, in dunne ringen
2 theelepels kerriepoeder
½ theelepel cayennepeper
5 eetlepels kippenbouillon (van tablet)
3 - 4 eetlepels grof gehakte pinda’s
15 basilicumblaadjes
Noedels in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie verhitten en kip hierin 4 - 5 minuten bakken. Kip uit pan nemen. In achtergebleven olie chilipeper, knoflook, gember en ui 4 minuten bakken. Paprika en lente-ui toevoegen en 4 minuten meebakken. Kerriepoeder en cayennepeper erdoor roeren en kip in pan terugdoen. Noedels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. Gerecht op zacht vuur nog 5 minuten goed verwarmen en met zout en peper op smaak brengen. Voor serveren pinda’s erover strooien en bami met blaadjes basilicum garneren.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Singapore
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 1998, bijlage “Hot Food”
zondag 31 maart 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten