zondag 31 maart 2019

Spiced tea (India)

SPICED TEA

1 - 2 eetlepels theeblaadjes
2 kruidnagels
1 kardemomzaadje
½ kaneelstokje
1 fijngesneden gemberbolletje
1 theelepel geraspte citroenschil
6 deciliter kokend water
kaneelstokje.


1 - 2 Eetlepels theeblaadjes, 2 kruidnagels, 1 kardemomzaadje, ½ kaneelstokje, 1 fijngesneden gemberbolletje en 1 theelepel geraspte citroenschil mengen. 6 Deciliter kokend water erop schenken en thee 5 minuten laten trekken. Thee zeven, laten afkoelen en serveren met een kaneelstokje.
De thee is ook warm heel lekker.

4 personen

voedingswaarde : 010 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : India
gerechtsoort : drank

bron : Tip Culinair maart 1998, bijlage “Hot Food”

Geen opmerkingen: