zondag 31 maart 2019

Caipirinha peper (Oosters)

CAIPIRINHA PEPER

2½ deciliter cachaça (Zuid-Amerikaans distillaat van rietsuiker)
4 eetlepels suiker
1 in ringen gesneden jalapeñopeper
4 ingesneden en platgedrukte (of in stukjes gesneden) limoenen
crushed ijs


2½ Deciliter cachaça (Zuid-Amerikaans distillaat van rietsuiker), 4 eetlepels suiker en 1 in ringen gesneden jalapeñopeper in kan doen en mengsel 2 uur laten staan, zodat de peper zijn hete smaak kan afgeven. 4 Ingesneden en platgedrukte (of in stukjes gesneden) limoenen over 4 glazen verdelen. Cachaçamengsel door zeef over limoenen schenken en glazen opvullen met crushed ijs.

4 personen

voedingswaarde : 105 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 10 minuten / 2 uur

gebied : Oosters
gerechtsoort : drank

bron : Tip Culinair maart 1998, bijlage “Hot Food”

Geen opmerkingen: