ATJAR KETIMOEN met sjalot (KOMKOMMERZOETZUUR)
Een lekker fris bijgerecht, waarin de lombok ook door wat sambal oelek kan worden vervangen.
1 komkommer
1 sjalot of rode ui
1 rode lombok (Spaanse peper)
4 - 5 eetlepels azijn
1 - 2 theelepels zout
25 gram goela djawa of bruine suiker
Was de komkommer en snijd deze in de lengte in 4 kwarten. Snijd elk kwart in schuine stukjes. Pel en snipper de sjalot of de ui. Was de lombok en snijd deze in schuine smalle reepjes. Doe alles in een kom. Verwarm de azijn in een pannetje en los zout en goela djawa hierin op. Schep de oplossing door de komkommer en laat alles enige uren intrekken.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten