PAPTERT (TOMAAT EN GEITENKAAS)
MIELIEPAP-BODEM
1 eetlepel zout
1 eetlepel boter
250 gram maïsmeel (of polenta)
150 gram Parmezaanse kaas (aan een stuk)
TOMATENVULLING
1 grote ui
250 gram cherrytomaten
150 gram feta
1 eetlepel boter
1 eetlepel suiker
½ theelepel zout
½ theelepel peper
takjes tijm, naar smaak
wat olijfolie om te bedruppelen
Voor de mieliepap-bodem: Giet 370 milliliter warm water in een pan en strooi er zout in. Voeg boter toe en roer dit glad. Voeg maïsmeel toe en roer op een gemiddelde temperatuur met een garde. Om klontjes te voorkomen, is het beter om warm water in plaats van kokend water te gebruiken. Dek de pan af met een deksel en laat de inhoud op een lage temperatuur 10 minuten zachtjes koken tot er een mooie, stevige papconsistentie ontstaat. Haal de pan van de kookplaat. Rasp de Parmezaanse kaas en roer die erdoor. Schep het mengsel zodra het is afgekoeld in 10 vlaaivormpjes met een doorsnede van 8 - 10 centimeter (of 1 vlaaivorm met een doorsnede van 23 centimeter) en druk het licht aan. Bak die 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C (boven-/onderwarmte) tot de randjes lichtbruin zijn.
Voor de tomatenvulling: Pel de ui en snijd hem in ringen. Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Verkruimel de feta grof. Bak de uienringen aan in boter tot ze glazig zijn. Voeg suiker, tomaten, zout en peper toe en laat het mengsel op een lage temperatuur nog een paar minuten licht karamelliseren. Schep de vulling in de vorm(pjes) en bestrooi ze met feta, verse tijm en een snufje zout en peper. Bedruppel de vlaai(tjes) met olijfolie en bak die nog ongeveer 15 minuten op de middelste richel op 180°C (boven-/onderwarmte), tot de feta een beetje gesmolten en goudbruin is.
10 personen
gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Mzansi : De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken / Ivana Sanshia Ströde
donderdag 30 december 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten