MANGO CHUTNEY (ZOETZURE SAUS MET MANGO)
2 – 3 onrijpe mango’s (500 gram)
KRUIDENPASTA
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 centimeter gember
3 rode pepers
½ theelepel wit maanzaad
1 theelepel komijn
1 theelepel venkel
1 theelepel koriander
½ theelepel kurkuma
2 eetlepels olie
HELE KRUIDEN
3 kruidnagels
4 centimeter kaneel
3 steranijs
1 kardemomknop, licht gekneusd
DRESSING
4 eetlepels suiker
1 theelepel zout
½ kopje witte azijn
1 volle eetlepel rozijnen
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter.
Voor de kruidenpasta, de sjalotjes, knoflook, gember en pepers fijnhakken en in de keukenmachine mengen met de kruidenzaadjes. Voeg een beetje olie toe om het mengen te vergemakkelijken. Verhit de resterende olie in een pan en voeg de gemengde ingrediënten en hele kruiden toe. Zachtjes 20 minuten laten koken. Meng de dressing-ingrediënten en voeg ze samen met de mango’s aan het kokende mengsel toe. Zet het vuur laag en ½ uur laten koken tot de mango’s zacht zijn. Gekoeld een maand houdbaar.
Voeg extra suiker (1½ - 2 eetlepels) toe wanneer de mango erg zuur is.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : saus
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
vrijdag 14 juli 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten