dinsdag 2 mei 2023

Risotto met saffraan en garnalen

RISOTTO MET SAFFRAAN EN GARNALEN

750 milliliter kippenbouillon
2 envelopjes saffraan
75 gram boter
1 ui, gesnipperd
300 gram risottorijst
100 milliliter witte wijn
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 citroen
400 gram grote diepvriesgarnalen, ontdooid
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
75 gram zeekraal of rucola


Verwarm de bouillon en roer de saffraandraadjes erdoor. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 minuten. Schep de risottorijst erdoor en bak mee tot de korrels glazig zijn.
Giet de wijn erbij en laat deze verdampen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal dit 20 minuten tot de rijst beetgaar is.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 3 minuten. Pers ½ citroen uit. Voeg de garnalen en het citroensap toe en bak de garnalen in 5 minuten op hoge stand gaar.
Roer vlak voor het serveren de rest van de boter en de kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de overige citroen in partjes.
Verdeel de risotto over diepe borden. Schep de garnalen erop en maak af met wat zeekraal of rucola. Serveer met de partjes citroen.

4 personen

voedingswaarde : 620 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen april 2023

Geen opmerkingen: