maandag 1 mei 2023

Gestoomde andijvie-vispakketjes met kerriesaus

GESTOOMDE ANDIJVIE-VISPAKKETJES MET KERRIESAUS

16 grote andijviebladeren
½ rode paprika
300 gram wijtingfilet
½ eetlepel citroensap
½ deciliter halfvolle melk
1 ei
zout
peper
nootmuskaat
1 sjalotje
1 eetlepel boter of margarine
½ eetlepel kerriepoeder
2½ deciliter appelsap
1½ eetlepel strooibaar bindmiddel


In vergiet andijvie wassen en goed laten uitlekken. Dikke nerven er wigvormig uitsnijden. Paprika wassen. Zaadlijsten verwijderen en in heel kleine stukjes snijden. Vis met keukenpapier droogdeppen. In stukken snijden. In mengbeker vis pureren. Erdoor mengen: citroensap, melk, ei, 1 ½ theelepel zout, peper en nootmuskaat. Paprikastukjes erdoor scheppen. Op aanrecht andijviebladeren uitspreiden. Vismengsel erover verdelen. Zijkant van bladeren over vis vouwen en bladeren oprollen of tot pakketjes dichtvouwen. In stoommandje van stoompan of in metalen vergiet leggen, eventueel op elkaar. Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen. In (stoom)pan boter verhitten. Sjalot en kerriepoeder 2 minuten zachtjes bakken. Appelsap en ½ deciliter water toevoegen.
Appelsapmengsel aan de kook brengen. Stoommandje erboven hangen. Met deksel op pan andijvie-vispakketjes in 10 minuten gaar stomen. Stoommandje van pan nemen en andijvie-vispakketjes warmhouden. Al roerende strooibaar bindmiddel aan appelsapmengsel toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Andijvie-visrolletjes op vier borden leggen. Saus erover schenken.
Lekker met gekookte aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip april 1989, bijlage “Lekker-Lijnen-Tip”

Geen opmerkingen: