MAKREEL MET PITTIGE TOMATENSAUS
1 zakje tomatensaus
1 theelepel suiker
1 theelepel basilicum
½ theelepel cayennepeper
250 gram gestoomde makreelfilet
1 tomaat
4 takjes peterselie
In kleine braadpan met 3½ deciliter water tomatensaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Erdoor roeren: suiker, basilicum en cayennepeper. Vis erin leggen. Met deksel op pan op laag vuur in 5 minuten saus gaar en vis heet laten worden. Intussen tomaat wassen. In partjes snijden en zaadjes verwijderen. In kleinere stukjes snijden. Tomaat door saus scheppen. 3 Takjes peterselie erboven fijnknippen. Vis over 2 borden verdelen. 2 Eetlepels saus erover schenken. Garneren met rest van peterselie. Rest van saus in sauskom overdoen.
Lekker met spaghetti en gemengde salade.
2 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip april 1989
maandag 1 mei 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten