KIWI-IJS MET BITTERKOEKJES
2 kiwi’s
5 bitterkoekjes
2 deciliter slagroom
50 gram witte basterdsuiker
2 zakjes Klop Klop
2 eetlepels kruisbessen-kiwipuddingsaus
2 gekonfijte vruchtjes
Van dubbelgevouwen aluminiumfolie langwerpig stuk vormen van minstens 30 x 20 centimeter. Folie rondom ronde glazen schaal met rechte wanden (doorsnede 20 centimeter, inhoud ¾ liter) vouwen. 10 Centimeter er bovenuit laten steken. Eventueel vastzetten met elastiek of touwtje. Kiwi’s dun schillen. In 15 plakjes snijden. 6 Plakjes halveren. Boven kommetje bitterkoekjes verkruimelen. 3 Eetlepels heet water toevoegen. 10 Minuten laten weken. Fijnprakken. In kom met mixer slagroom met basterdsuiker bijna stijfkloppen. Klop Klop toevoegen. 4 Minuten kloppen. Bitterkoekjes en puddingsaus toevoegen. Door elkaar mengen. Helft in schaal doen. 8 Plakjes kiwi rechtop tegen rand zetten. Voorzichtig rest van roommengsel in schaal scheppen. Beetje aandrukken en gladstrijken. Afdekken met aluminiumfolie. In diepvriezer in 4 uur bevriezen.
Alle folie verwijderen. Halve kiwiplakjes dakpansgewijs langs rand van ijspudding leggen. In midden plakje kiwi met gekonfijte vruchtjes.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 25 / 5 minuten / 4 uur
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip april 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten