maandag 1 november 2010

Thaise rijstschotel met garnalen (Thailand)

THAISE RIJSTSCHOTEL MET GARNALEN

250 gram pandanrijst
zout
versgemalen peper
3 eieren
5 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
2 lenteuitjes, in ringen
3 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
mespunt kerriepoeder
100 gram diepvriesdoperwten
100 gram Hollandse garnalen
2 eetlepels gehakte verse koriander

Kook de rijst met zout en giet af. Kluts de eieren met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie, giet het eimengsel erin en bak er een omelet van. Snijd deze in repen. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de bosui. Schep de gemberwortel, kerriepoeder, doperwten en gekookte rijst erdoor en roerbak 3 - 4 minuten. Schep de garnalen er vlak voor het serveren door. Verdeel de omeletrepen erover en bestrooi het gerecht met koriander.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen oktober 2010

Geen opmerkingen: