maandag 1 november 2010

Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas

HERFSTSALADE MET PADDENSTOELEN EN BLAUWE KAAS

1 doosje gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1 theelepel mosterd
2 eetlepels rode wijnazijn
3 à 4 eetlepels noten- of olijfolie
zout
versgemalen peper
1 zak gemengde eikenbladsla of een andere slamelange
50 gram harde blauwe kaas zoals bleu d’auvergne of stilton
20 gram hazelnoten, grof gehakt en geroosterd

Snijd de paddenstoelen in stukken. Verwarm de olijfolie en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur 2 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut mee. Laat afkoelen tot lauw. Klop de mosterd los met de azijn en voeg de olie langzaam toe tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Hussel deze dressing vlak voor het serveren door de sla en leg de sla op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen erover. Verkruimel de kaas over de salade en bestrooi met de hazelnoten.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen oktober 2010

Geen opmerkingen: