zondag 1 augustus 2021

Rijst met snijbonen en kip

RIJST MET SNIJBONEN EN KIP

300 gram zilvervliesrijst
200 gram kipfilet
100 gram spekreepjes
175 gram uisnippers
1 eetlepel sambal manis
300 gram spitskool (gesneden)
400 gram snijbonen (gesneden)
125 gram taugé
50 gram gebakken uitjes
5 eetlepels ketjap asin


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 centimeter.
Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes bakken.
Doe de kip erbij en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap.
Lekker met een gebakken ei, pindasaus en atjar tjampoer.

4 personen

voedingswaarde : 585 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : AllerHande augustus 2014

Geen opmerkingen: