zondag 1 augustus 2021

Omelet met snijbonen en garnalen

OMELET MET SNIJBONEN EN GARNALEN

400 gram snijbonen (gesneden)
150 gram paksoi (gesneden)
100 gram aspergetips
250 gram winterpeen
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels sesamolie
7 rondeeleieren
4 theelepels zonnebloemolie
250 gram jumbogarnalen
3 bosuitjes (in ringetjes)


Kook de snijbonen in ruim water in 4 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de paksoi en aspergetis toe. Giet af.
Schil ondertussen de peen, halveer in de lengte en snijd in flinterdunne plakjes. Meng de peen met de groenten, sojasaus en sesamolie.
Klop de eieren los met 3 eetlepels water. Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan en bak in 2 minuten een omelet van ¼ van het ei. Bak zo nog 3 omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.
Verdeel de groenten en garnalen over het midden van de omeletten. Vouw de omeletten dubbel en bestrooi met de bosui.
Lekker met zoete chilisaus.

4 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : AllerHande augustus 2016

Geen opmerkingen: