KIP IN PINDASAUS
2 kipfilets in blokjes
zout
versgemalen Sichuanpeper
½ theelepels vijfkruidenpoeder
4 eetlepels sesamolie
½ ui in snippers
1 wortel in blokjes
1 stengel bleekselderij
225 milliliter kippenbouillon
½ eetlepel tomatenpuree
150 milliliter pindakaas
1 eetlepel sojasaus
½ theelepels zetmeel
1 snuifje ve-tsin
enkele druppels azijn
1 snuifje bruine suiker
2 eetlepels gehakte bieslook
Fruit de Sichuanpeper in olie aan en haal de korreltjes eruit. Kruid de kipfilet krachtig en braad onder voortdurend wentelen. Haal ze uit de pan en zorg ervoor dat ze warm blijven.
Schep de groenten in het vet en bak ze gaar. Roer de tomatenpuree, de pindakaas, de sojasaus en het zetmeel door de kippenbouillon, en giet die vervolgens bij de groenten. Laat opkoken.
Voeg er de blokjes kipfilet bij, breng op smaak en strooi er de bieslook over.
2 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten