TOFUSOEP MET KASTANJES
125 gram gekruide tofu
150 gram waterkastanjes in blik
260 gram gemengde paddenstoelen in blik
2 eetlepels olijfolie
25 gram ahornsiroop
1 eetlepel vruchtenazijn
Een snufje kruidenpoeder
1 eetlepel sojasaus
½ liter water
1 stengel prei
1 eetlepel zetmeel
Snijd de tofu in fijne blokjes. Laat de kastanjes en paddenstoelen uitlekken.
Giet de olie en de ahornsiroop in een kookpan. Roer het mengsel met een garde bij een matige hitte.
Schep de tofu, de kastanjes en e paddenstoelen in de pan. Blus met azijn. Breng op smaak met kruidenpoeder en sojasaus.
Giet het water erbij en breng aan de kook. Snijd de prei in fijne ringen en voeg ze er ook bij. Bind de soep met een zetmeelpapje en laat ze nogmaals opkoken. Breng op smaak.
2 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : soep
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
dinsdag 31 mei 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten