vrijdag 27 mei 2022

Sucuk en kippenlevertjes met sumak en granaatappelmelasse

SUCUK EN KIPPENLEVERTJES MET SUMAK EN GRANAATAPPELMELASSE

Mezzeklassieker uit de Armeense, Libanese en Turkse keuken.

300 gram sucukworstjes
3 tenen knoflook
3 eetlepels milde olijfolie
3 eetlepels sumak
300 gram kippenlevertjes
peper
zout
4 eetlepels granaatappelmelasse


Snijd de sucuk in plakjes. Pel de knoflook en snijd de tenen in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes sucuk aan beide kanten goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en hussel om met de helft van de sumak. Zet de koekenpan terug op het vuur en bak in het bakvet de plakjes knoflook en de kippenlevertjes in enkele minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Bestrooi met de rest van de sumak en schep om. Schuif de kippenlevertjes naar 1 kant van de pan, schep de gebakken sucuk ernaast, besprenkel alles met de granaatappelmelasse en laat kort doorwarmen. Serveer heet.

4 - 6 personen

gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : mezze

bron : Souq : Tafels vol mezze / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: