maandag 18 maart 2019

Filetscheiben mit Kastanienpilzen (Duitsland)

FILETSCHEIBEN MIT KASTANIENPILZEN (VARKENSFILETLAPJES MET CHAMPIGNONS)

125 gram kastanjechampignons
1 sjalotje
25 gram boter of margarine
½ deciliter vleesfond
½ deciliter droge witte wijn
125 milliliter slagroom
zout
peper
200 gram varkensfiletlapjes à la minute


Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In pan helft van boter verhitten en champignons en sjalot al omscheppend 2 minuten bakken. Fond en wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 3 minuten laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Op laag vuur warm houden.
Filetlapjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Filetlapjes 2 minuten bakken, halverwege keren. Filetlapjes over twee borden verdelen. Serveren met rode biet en gekookte aardappels.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande maart 1998

Geen opmerkingen: