GROENTEPANNETJE MET MANGO
125 gram mango
sojasaus
40 gram boter
150 gram Chinese kool
100 gram prei
75 gram bleekselderij
50 gram wortelen
1 teentje knoflook
75 milliliter groentebouillon
100 gram sojascheuten
½ theelepel gemalen gember
1 snufje piment
1 theelepel curry
zout
1 eetlepel sesamolie
een beetje sojasaus
eventueel 1 eetlepel pompoenpitten
Snijd de mango in blokjes, bedruip met sojasaus en laat 2 uur trekken. Bak al roerend in 40 gram boter. Leg opzij.
Snijd de Chinese kool in sliertjes, de prei in dunne ringen, de bleekselderij in kleine stukjes en de worteltjes in fijne blokjes. Hak de knoflook fijn.
Smelt de resterende boter in een wok. Fruit de knoflook en geleidelijk ook de andere groenten onder voortdurend roeren. Meng alles flink door elkaar en laat nog 3 minuten bakken onder voortdurend omwentelen. Voeg de bouillon toe en laat nog 3 tot 5 minuten verder stoven.
Meng er de sojascheuten door. Breng op smaak met de kruiden, de sesamolie en de sojasaus. Strooi er naar believen pompoenpitten over.
2 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten