LIMOENPICKLE
20 limoenen (liefst van biologische teelt)
8 Spaanse pepers
150 gram gemberwortel, geschild, in staafjes
1 liter azijn
6 eetlepels zeezout
3 tenen knoflook, in plakjes
Borstel de limoenen onder stromend water schoon, droog ze goed af en snij ze overlangs doormidden. Snij de helften in halve plakjes. Verwijder de pitjes. Snij de pepers open, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Breng de azijn met het zout, de knoflook en pepertjes aan de kook en laat zachtjes 3 minuten doorkoken. Laat het azijnmengsel afkoelen. Leg de limoenplakjes in een inmaakpot met een inhoud van 1½ liter en schenk de azijn erop, de limoenplakjes moeten goed onderstaan. Sluit de pot en laat deze op een koele plaats minstens 2 weken staan.
Lekker met Indiase gerechten, die wat pit kunnen hebben.
Voor 1½ liter
voedingswaarde : 225 kcal per pot
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Tip Culinair augustus 2022
zaterdag 3 september 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten