GEGRILDE AVOCADO EN KIP MET BIETENSALSA
4 kipfilets
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt
3 gekookte bieten, in blokjes
¼ komkommer, in blokjes
1 bosje koriander, fijngesneden
sap van 1 limoen
2 avocado’s, gehalveerd
Wrijf de kip in met 3 eetlepels olijfolie, de knoflook en de helft van de rode peper. Meng de rest van de peper met de bieten, komkommer, koriander en de helft van het limoensap.
Verhit de grillpan op een hoge stand en gril de kipfilets in 15 minuten gaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren.
Verwijder de pit en de schil van de avocado’s. Bestrijk de snijkanten van de avocado’s met de overige olijfolie en gril de avocado’s met de snijkant naar beneden in de grillpan. Keer na 3 minuten een kwartslag voor een ruitjespatroon en gril nog 2 – 3 minuten.
Besprenkel de avocado’s met het overige limoensap en serveer met de gegrilde kip en bietensalsa.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen april 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten