maandag 24 april 2023

Visburgers met saffraansaus

VISBURGERS MET SAFFRAANSAUS

250 gram wijtingfilet
1 ei
1 bekertje crème fraîche à 125 milliliter
½ theelepel zout
vers gemalen peper
50 gram zalmsnippers
1 eetlepel fijngeknipte dille
1 envelopje saffraan
25 gram boter
2 eetlepels droge witte vermout
(2 takjes dille)


Snijd de vis in stukken en pureer ze in de keukenmachine, klop het ei los. Meng de helft van het ei, 2 eetlepels crème fraîche, zout en peper door de vis. Schep de zalmsnippers en de dille erdoor. Vorm van dit mengsel 6 kleine burgertjes. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Week de saffraandraadjes 5 minuten in ½ deciliter kokend water. Verhit de boter en een koekenpan en bak de visburgers in 3 minuten goudbruin en gaar. Verwarm intussen het saffraanvocht met de vermout en de crème fraîche al roerende tot een lichtgebonden saus. Leg de visburgers op 2 warme borden en schenk de saus erover (Garneer met een takje dille.)
Lekker met Lollo bionda met geroosterde hazelnoten.

2 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 7 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Menu 21 april 1993

Geen opmerkingen: