KALKOEN MET GRIEKSE VULLING
2 grote kalkoenhaasjes à 250 gram
100 gram fetakaas, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
4 – 8 zwarte olijven, grofgesneden
1 ei
zout
peper
2 theelepels oregano
3 eetlepels griesmeel of paneermeel
2 eetlepels olijfolie
30 gram roomboter of margarine
Met scherp mes diepe inkepingen aan bolle zijde van kalkoenhaasjes maken. Feta, paprika en olijven mengen. Kalkoen vullen met feta-mengsel. Opening dichtsteken met cocktailprikker.
In diep bord ei loskloppen met zout, peper en oregano. Griesmeel in ander diep bord strooien. Kalkoenhaasjes door eimengsel en vervolgens door griesmeel halen.
Olie met boter verhitten en kalkoen in 5 minuten rondom bruin bakken. Vuur temperen en gevulde kalkoen in 20 minuten gaar bakken, kalkoen halverwege keren. Kalkoen in plakjes snijden en over 4 borden verdelen.
Lekker met gebakken of gestoofde paprika en gekookte krieltjes of pasta.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair april 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten