zondag 23 april 2023

Kalkoen met Griekse vulling (Griekenland)

KALKOEN MET GRIEKSE VULLING

2 grote kalkoenhaasjes à 250 gram
100 gram fetakaas, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
4 – 8 zwarte olijven, grofgesneden
1 ei
zout
peper
2 theelepels oregano
3 eetlepels griesmeel of paneermeel
2 eetlepels olijfolie
30 gram roomboter of margarine


Met scherp mes diepe inkepingen aan bolle zijde van kalkoenhaasjes maken. Feta, paprika en olijven mengen. Kalkoen vullen met feta-mengsel. Opening dichtsteken met cocktailprikker.
In diep bord ei loskloppen met zout, peper en oregano. Griesmeel in ander diep bord strooien. Kalkoenhaasjes door eimengsel en vervolgens door griesmeel halen.
Olie met boter verhitten en kalkoen in 5 minuten rondom bruin bakken. Vuur temperen en gevulde kalkoen in 20 minuten gaar bakken, kalkoen halverwege keren. Kalkoen in plakjes snijden en over 4 borden verdelen.
Lekker met gebakken of gestoofde paprika en gekookte krieltjes of pasta.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair april 1996

Geen opmerkingen: