GEGRILLEERDE LAMSKOTELETJES MET AMANDELSAUS
4 lamskoteletjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
25 gram blanke amandelen
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
¾ deciliter volle yoghurt
zout
vers gemalen zwarte peper
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de koteletjes met de olie en strooi er wat rozemarijn over. Leg de koteletjes op het grillrooster en schuif dit (met een lekbak eronder) 10 centimeter onder het hete grillelement. Grilleer de koteletjes in 8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege en bestrijk ze nog eens met de olie. Maal intussen de amandelen in de keukenmachine of in de rauwkostmolen fijn. Pers de knoflook erboven uit en meng het citroensap en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Leg de koteletjes op 2 warme borden en bestrooi ze met zout en peper. Schep de saus erover.
Lekker met gesmoorde spinazie met kerrie.
2 personen
voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 21 april 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten