QUORNNOEDELS IN CHINESE BOUILLON
4 eetlepels sesamolie
1 lente-uitje, fijngesneden
1 liter kippenbouillon
1 eetlepel Black Bean Sauce (zwarte bonensaus)
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels aardappelzetmeel
zout
peper
4 shiitakepaddenstoelen, in reepjes
1 rode paprika, geschild, in reepjes
1 pakje Egg Noodles à 250 gram (eiernoedels)
4 kleine struikjes paksoi
200 gram Quorn, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngesneden koriander
In 2 eetlepels sesamolie lente-uitje 3 minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Black bean sauce en oestersaus toevoegen. Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en al roerende aan bouillon toevoegen. Shiitake en paprika 3 minuten meekoken. Noedels volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Afgieten, laten uitlekken en door bouillon roeren. In pan rest van sesamolie verhitten en hele paksoistruikjes in 8 minuten beetgaar smoren. In olie Quorn 10 minuten bakken. Quorn met koriander door bouillon roeren. Bouillon in borden scheppen en struikje paksoi erin leggen.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair april 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten