TOMATENRATATOUILLE MET EIEREN EN FETA
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 aubergines
500 gram rijpe trostomaten
4 eieren
200 gram feta
2 eetlepels grof gesneden koriander
Snij de ui en knoflook fijn en de aubergines, tomaten en feta in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 – 4 minuten zachtjes. Voeg de aubergines toe en bak deze tot ze bruin zien. Voeg indien nodig wat olijfolie toe. Voeg de tomaten, 1 theelepel suiker en het zout toe. Breek in een kopje één voor één de eieren, laat de dooier heel, en laat ze steeds in een kuiltje van de saus glijden. Bestrooi met peper en druppel er wat olijfolie over. Leg het deksel schuin op de pan en laat de eieren in 10 minuten zachtjes gaar worden. Bestrooi voor het serveren met de feta en koriander. Lekker met knapperig brood of pasta.
4 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juli 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten