zondag 28 januari 2024

Roergebakken kalkoen met noedels (China)

ROERGEBAKKEN KALKOEN MET NOEDELS

100 gram Chinese eiermie
zout
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sherry
2 eetlepels ketjap manis
200 gram kalkoenfilet, in blokjes
1 eetlepel olie
1 kleine ui, in 8 parten
1 kleine winterwortel, in plakjes
300 gram paksoi, in repen
100 gram taugé
1½ deciliter kippenbouillon


Mie volgens gebruiksaanwijzing met zout beetgaar koken. Oestersaus, sherry en ketjap mengen. Kalkoen erdoor mengen. In wok olie verhitten en ui en wortel op hoog vuur 2 minuten bakken. Paksoi 1 minuut meebakken. Mengsel uit wok scheppen. Kalkoen met marinade in wok doen en op hoog vuur 6 minuten bakken. Gebakken groenten, taugé en bouillon toevoegen en mengsel aan de kook brengen. Noedels erdoor scheppen en meewarmen.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair januari 1998

Geen opmerkingen: