EIEROMELETJES MET HAM EN GARNALEN
1 eetlepel olie
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels tomato frito
2 eetlepels citroensap
2 theelepels donkerbruine suiker
(allesbinder)
OMELETJES
4 eieren
1½ eetlepel Chinese sojasaus (zout)
2 eetlepels fijngesneden bladselderij
50 gram gegrilde achterham, in reepjes
100 gram gekookte gepelde garnalen, grofgesneden
zout
peper
2 eetlepels olie
Voor de zoetzure saus: In olie ui en knoflook 2 minuten zachtjes bakken. Gembersiroop 30 seconden meebakken. Tomato frito, citroensap, suiker en 1½ deciliter water toevoegen en saus afgedekt 10 minuten zachtjes laten koken. Eventueel iets binden met allesbinder.
Voor de omeletjes: Eieren loskloppen met sojasaus. Selderij, ham, garnalen, zout en peper erdoor roeren. In kleine koekenpan in olie van mengsel 4 omeletjes bakken. Omeletjes serveren met saus.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Oosters
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair januari 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten