zaterdag 6 november 2021

Pato en Aji (Peru)

PATO EN AJÍ (PERUAANSE EENDENCHILI)

1 eend van 2½ kilogram, in 8 stukken
3 eetlepels plantaardige olie
1 rode ui, gehakt
4 teentjes knoflook, gehakt
2 takjes koriander
1 liter eendenbouillon of water
200 gram yucawortel (cassave), geschild, gekookt en in 4 dikke repen, voor erbij
zout
peper

MARINADE
2½ deciliter bier
4 eetlepels Gelechilipeperpasta
2 eetlepels Mirasol-chilipeperpasta
1 eetlepel Panca-chilipeperpasta


Maak de marinade door alle ingrediënten in een grote kom te mengen.
Bestrooi de stukken eend met zout en peper, leg ze in de marinade en zorg dat ze er rondom mee bedekt zijn. Dek de kom af met plasticfolie en laat de eend 1½ uur marineren in de koelkast.
Verhit de olie in een pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten, tot de ui zacht wordt. Voeg zout en peper toe en laat alles nog 5 minuten bakken, tot de ui goudbruin is.
Doe de stukken eend samen met koriander in de pan, schenk de bouillon erbij en breng hem op laag vuur aan de kook. Kook de eend in 1½ uur gaar.
Serveer de chili met de yucawortel.

4 personen

voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 15 / 90 / 100 minuten

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Peru : Hét kookboek / Gastón Acurio

Geen opmerkingen: