zaterdag 6 november 2021

Tallarines con Pichones (Peru)

TALLARINES CON PICHONES (PASTA MET GESTOOFDE DUIF)

2 eetlepels plantaardige olie
25 gram boter
6 jonge duiven à 300 - 400 gram, schoongemaakt en gehalveerd
1 rode ui, gehakt
2 tomaten, ontveld, zaad verwijderd en heel erg klein gesneden
1 wortel, geraspt
1 laurierblaadje
1 liter groentebouillon
2 eetlepels rode wijn
25 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
1 kilogram linguine of andere lange dunne pasta
zout
peper


Verhit de olie en 1 theelepel boter in een pan op middelhoog vuur en bak de duiven rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Doe de ui in dezelfde pan en bak hem 2 minuten, tot hij zacht wordt. Voeg de tomaat en wortel toe en bak ze 2 - 3 minuten mee. Doe de duiven dan samen met de laurier in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng hem aan de kook en laat het geheel 25 minuten koken op middelhoog vuur, tot het vlees gaar is.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rode wijn, de resterende boter en de Parmezaanse kaas toe en laat alles nog 2 minuten koken. Neem de pan van het vuur en houd de inhoud warm.
Kook de pasta in een aparte pan in een ruime hoeveelheid licht gezouten water beetgaar. Giet hem af en verdeel hem over vier kommen. Schep de saus met duif erop en serveer direct.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 60 minuten

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Peru : Hét kookboek / Gastón Acurio

Geen opmerkingen: