dinsdag 10 november 2009

Avocado gevuld met mosselen

AVOCADO GEVULD MET MOSSELEN

1 kleine ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
tabasco
1 takje peterselie
100 gram gekookte mosselen
1 zakje mix voor fonduesaus Bourguignonne (Duyvis)
2 eetlepels halfvette mayonaise
1 eetlepel sherry
1 avocado

Ui pellen en fijnsnipperen. In kom doen: olie, citroensap en enkele druppels tabasco. Tot sausje roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Erdoor roeren: ui en mosselen. Tot gebruik in koelkast zetten. In kommetje fonduesaus maken met halfvette mayonaise en sherry volgens gebruiksaanwijzing.
Avocado in lengte halveren. Pit verwijderen. Hoog opvullen met mosselmengsel. Op 2 bordjes zetten. Sausje apart erbij geven.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip november 1982

Geen opmerkingen: