dinsdag 10 november 2009

Mokka-kwark

MOKKA-KWARK

1 bakje magere Franse kwark à 450 gram
1 zakje vanillesuiker
8 eetlepels suiker
1 eetlepel oploskoffie
1/8 liter slagroom
2 eetlepels geschaafde amandelen
3 eetlepels chocoladevlokken (pak)
(4 mokkaboontjes)

In kom doen: kwark, vanillesuiker, 4 eetlepels suiker en oploskoffie. Goed vermengen. In andere kom slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Door kwark scheppen, 4 eetlepels achterhouden voor garnering. Kwark in 4 schaaltjes scheppen. Tot gebruik kwark en rest van slagroom in koelkast zetten. In droge pan amandelen goudbruin roosteren.
Kwark garneren met slagroom, amandelen, chocoladevlokken (en mokkaboontje).

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip november 1982

Geen opmerkingen: