RIBEYE MET CHIMICHURRI
4 ribeyes
6 eetlepels olijfolie
blaadjes van 30 gram peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
2 tenen knoflook
1 rode peper
5 eetlepels rodewijnazijn
1 ui, zeer fijn gesnipperd
25 gram bieslook, fijngesneden
Bestrijk het vlees met 2 eetlepels olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 minuten op kamertemperatuur komen. Doe ondertussen voor de chimichurri de rest van de olie met de peterselie, oregano, knoflook, rode peper en azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Voeg 1 of 2 eetlepels water toe als het mengsel te dik blijft. Schep de ui en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster het vlees 5 minuten. Keer halverwege. Laat nog 4 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande juni 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten