maandag 28 september 2020

Mosselsalade met venkelmayonaise (Côte d’Azur, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

MOSSELSALADE MET VENKELMAYONAISE

200 gram gekookte mosselen
20 kerstomaatjes
200 gram gemengde sla

MAYONAISE
2 eidooiers
2 theelepels citroensap
snufje zout
300 milliliter zonnebloem- of olijfolie (extra vergine)
3 eetlepels fijngehakt venkelgroen


Kook de mosselen of neem kant-en-klaar gekookte mosselen. Halveer de tomaatjes.
Begin met het maken van de mayonaise. Alle ingrediënten hiervoor dienen op kamertemperatuur te zijn. Klop de eidooiers met het citroensap en zout in een kom. Voeg dan, eerst druppelsgewijs, de olie toe. Blijf steeds goed met een garde kloppen. Klop in een dun straaltje de rest van de olie erdoor. Als de mayonaise klaar is, wordt het venkelgroen erdoor geroerd. Verdeel de venkelmayonaise over 4 kleine bakjes. Verdeel de slablaadjes over de borden. Zet in het midden van het bord het bakje mayonaise. Leg de mosselen en tomaatjes eromheen. Prik sla, mossel en tomaatje aan een vork en doop in de mayonaise.

4 personen

voedingswaarde : 152 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Côte d’Azur, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen september 2002

Geen opmerkingen: