MOSSELEN UIT NORMANDIË
2 kilogram mosselen
1 ui
1 venkelknol
5 stengels bleekselderij
25 gram boter of margarine
2 eetlepels dille
1 eetlepel dragon
1 laurierblad
3 deciliter droge witte wijn
zout
peper
Mosselen wassen, open en kapotte weggooien. Laten uitlekken. Ui in ringen, venkel en selderij in kleine stukjes snijden. Boter verhitten. Toevoegen: ui, venkel, selderij, dille, dragon en laurierblad. 10 Minuten bakken. Wijn, zout en peper erbij. Aan de kook brengen. Mosselen erbij doen en 6 - 8 minuten koken.
Serveren met stokbrood of frites met mosterdsaus.
2 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair september 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten