SCHUIMOMELET MET GARNALEN
100 gram Noorse garnalen
3 eieren
3 eetlepels melk
zout
1 theelepel chilipoeder
25 gram boter of margarine
1 eetlepel citroensap
1 takje verse dille of 1 eetlepel diepvries dille
In zeef garnalen onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren splitsen. In kom dooiers los roeren met melk, zout en chilipoeder. In andere kom eiwitten stijfkloppen. Door dooiermengsel scheppen. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter verhitten. Eimengsel erin schenken en over panbodem verdelen. 3 Minuten zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog en onderkant goudbruin is. Intussen in steelpan rest van boter laten smelten. Garnalen en citroensap erdoor scheppen. Op heel zacht vuur in 2 minuten warm laten worden, af en toe roeren. Dille erboven fijnknippen. Omelet op schaal laten glijden. Op een helft garnalen scheppen. Omelet dubbelklappen.
Lekker met volkorenbrood en komkommer.
2 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip september 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten