SLAKKEN MET KRUIDENBOTER
2 takjes peterselie
6 sprietjes bieslook
50 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
zout
versgemalen peper
1 theelepel citroensap
1 blikje slakken à 12 stuks (nettogewicht 212 gram)
In kopje peterselie en bieslook heel fijn knippen. In kom boter zacht roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: peterselie-bieslookmengsel, zout, peper en citroensap. Door elkaar roeren. Slakken afgieten. In 12 slakkenhuisjes doen. Slakkenhuisjes vullen met kruidenboter. Slakkenhuisjes met opening naar boven op slakkenbordjes leggen. Tot gebruik in koelkast leggen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Slakken bordjes op rooster zetten. Rooster met lekbak eronder iets boven midden van grill schuiven. Slakken 5 minuten grilleren.
Eetwijze: Met (slakken)tangetje slakken vasthouden. Met slakkenvorkje slakken uit huisjes prikken.
Lekker met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip september 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten