dinsdag 29 september 2020

Pane con Rosmarino (Italië)

PANE CON ROSMARINO (BROOD MET ROZEMARIJN)

1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
½ theelepel oregano
1 pak wit broodmix
½ deciliter olijfolie
2 eetlepels bloem


Rozemarijnnaaldjes fijnhakken. Broodmix vermengen met rozemarijn, oregano, olie en 2 ¾ deciliter warm water. Met mixer tot soepel deeg mengen. Afdekken. ½ Uur laten rijzen. Intussen bakplaat invetten. Deeg nogmaals kneden. Deegbal royaal bestuiven met bloem, op bakplaat leggen en enigszins platdrukken. Bestuiven met beetje bloem. Afdekken. Nog 45 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven brood in 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Op taartrooster laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 250°C. Brood vochtig maken. In midden van oven in 7 minuten verwarmen. In 10 plakken snijden.
Lekker met boter, bij salades en hoofdgerechten.

4 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 105 / 20 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip september 1991

Geen opmerkingen: