dinsdag 29 september 2020

Insalata di Spinaci (Italië)

INSALATA DI SPINACI (SPINAZIESALADE)

400 gram (wilde) spinazie
4 eetlepels walnotenolie
5 eetlepels maïsolie
6 eetlepels witte wijnazijn
zout
peper
3 sneetjes (volkoren)brood
4 eetlepels pijnboompitten


Van spinazie stelen verwijderen. In schaal doen. In kommetje doen: walnotenolie, 4 eetlepels maïsolie, azijn, ¾ theelepel zout en ¼ theelepel peper. Door elkaar roeren. Van brood korstjes verwijderen. Brood roosteren. Brood in kleine blokjes snijden.
1 Eetlepel maïsolie verhitten. Brood en pijnboompitten op zacht vuur 2 minuten bakken tot pijnboompitten lichtbruin zijn. Uit pan scheppen. In zelfde pan sausje verhitten (spettert!). Over spinazie schenken. Brood en pijnboompitten erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : salade

bron : Tip september 1991

Geen opmerkingen: