dinsdag 29 september 2020

Tomaatjes gevuld met garnalen en roerei

TOMAATJES GEVULD MET GARNALEN EN ROEREI

12 kleine (snoep)tomaatjes
zout
peper
100 gram gepelde Hollandse garnalen
3 eieren
2 eetlepels whisky-cocktailsaus
1 eetlepel koffieroom
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel boter of margarine
100 gram krulandijvie


Tomaten wassen. Van bolle kant kapjes afsnijden en tomaten met theelepel uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Tomaten omgekeerd op bord laten uitlekken. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. In kom eieren loskloppen met: whiskysaus, koffieroom, zout, peper en chilipoeder. In steelpan boter smelten. Eimengsel toevoegen. op zacht vuur al roerende laten stollen tot ei begint te glanzen. Garnalen erdoor scheppen. Tomaten vullen met garnalen-eimengsel. Koud laten worden. In vergiet andijvie wassen en laten uitlekken.
Op 4 bordjes krulandijvie rangschikken. Tomaten erop zetten. Kapjes weer schuim op tomaten zetten.
Lekker met geroosterd witbrood.

4 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip september 1987

Geen opmerkingen: