PAPRIKA-ZUURKOOLSOEP MET ZURE ROOM
250 gram wijnzuurkool
1 ui
1 grote rode paprika
1 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels tomatenketchup
8 jeneverbessen
2 theelepels paprikapoeder
1 tomaatbouillontablet
zout
peper
4 eetlepels zure room
Zuurkool laten uitlekken en heel fijn snijden. Ui fijnsnipperen. Paprika in reepjes snijden. In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Paprika en zuurkool 3 minuten meebakken. Toevoegen: tomatenketchup, jeneverbessen, paprikapoeder, bouillontablet en 7 deciliter water. Aan de kook brengen. 20 Minuten zachtjes koken (heeft u gekookte zuurkool, dan 10 minuten koken). Op smaak brengen met zout en peper.
Soep weer aan de kook brengen. Over 4 soepkoppen verdelen. Zure room erop scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 90 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip september 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten