dinsdag 29 september 2020

Broccoli met champignons en wortel

BROCCOLI MET CHAMPIGNONS EN WORTEL

De kleuren van broccoli en wortel blijven prachtig en bovendien proeft u de afzonderlijke smaken heel goed. Door de zonnebloempitten wordt het gerecht nèt even anders.

250 gram broccoli
100 gram worteltjes
½ bakje champignons (à 250 gram)
¼ theelepel tijm
2 eetlepels zonnebloempitten
(zout)


Van broccoli uiteinden verwijderen. Wassen. Stronken van roosjes snijden. Stronken in stukjes snijden. Worteltjes schrappen en wassen. In stukken van 1 centimeter snijden. Met keukenpapier champignons schoonvegen. Grote halveren. In schaal met inhoud van 1 liter doen: broccoli, wortel, champignons, tijm en 2 eetlepels water.
In magnetron groenten gaar koken (afgedekt, op vol vermogen, 8 - 10 minuten). Zonnebloempitten op bord strooien. In magnetron warm en knapperig laten worden (onafgedekt, op vol vermogen, 2 minuten). Zonnebloempitten (en zout) over groenten strooien.
Lekker bij gebakken vis en aardappelpuree.

2 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 13 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1987

Geen opmerkingen: