zondag 29 november 2009

Bruin bolletje met kip en avocado-dragonsaus

BRUIN BOLLETJE MET KIP EN AVOCADO-DRAGONSAUS

1 kipfilet à 150 gram
1 kruidenbouillontablet
½ citroen
1 avocado
3 eetlepels crème fraîche
1½ theelepel dragonmosterd*
zout
peper
4 bruine bolletjes

* In plaats van dragonmosterd kunt u ook 1½ theelepel Franse mosterd en ½ theelepel dragon toevoegen.

Kip onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In pan water met bouillontablet en kipfilet aan de kook brengen. 15 minuten zachtjes laten koken. Kip uit bouillon nemen en laten afkoelen. Kip in dunne reepjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Citroen uitpersen.
Avocado halveren en pit verwijderen. Met lepel vruchtvlees uit avocado scheppen. In kom avocado fijnprakken. Citroensap, crème fraîche en mosterd erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Broodjes halveren. Eén kant dik besmeren met avocadomengsel. Kipreepjes erover verdelen. Kapjes erop zetten.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: