RIJSTCRÈME MET VRUCHTENSAUS
¼ liter melk
zout
2 eetlepels suiker
½ pakje vanillesuiker
50 gram dessertrijst
2 in siroop geweekte gembernoten
50 gram geraspte walnoten
75 gram verse room
SAUS
1 eetlepel suiker
1 eetlepel arachideolie
2 centiliter rijstwijn
50 gram mandarijnenpartjes in blik
50 gram lychees in blik
Verwarm de melk met het zout, de suiker en de vanillesuiker in een kookpan. Voeg er de dessertrijst aan toe en laat hem op een lage temperatuur 1 uur zwellen.
Hak de gembernoten fijn, rasp de walnoten, roer de verse room door de rijst en laat hem nog 10 minuten sudderen. Doe de rijst in glazen en laat afkoelen.
Laat voor de saus de suiker in olie lichtjes karamelliseren. Blus voorzichtig met rijstwijn en mandarijnensap. Voeg de vruchten erbij en laat ze nog even opwarmen. Schep ze over de rijstcrème.
2 personen
voedingswaarde : 590 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten