PITTIGE GROENTESOEP
Bepaal zelf in welke hoeveelheden u de aangegeven groenten voor deze smakelijke soep wilt gebruiken.
450 gram mengde groenten, zoals:
worteltjes in korte reepjes
Chinese-koolbladeren, grof gesneden
blaadjes spinazie zonder steel, gewassen en grof gesneden
peultjes
bamboescheuten, dun gesneden
taugé
1 liter water
4 sjalotjes, fijngehakt
¼ - ½ theelepel sambal oelek
klein stukje citroengras, geschild en de kern gehakt
2 laurierblaadjes
1 theelepel donkerbruine suiker
2,2 deciliter kokosmelk
een klein handje verse korianderblaadjes, zonder steeltjes
zout
peper
De groenten voorbereiden zoals aangegeven. Water, sjalotjes, sambal oelek, citroengras, laurierblaadjes en suiker in een grote pan met een dikke bodem doen. Gedeeltelijk afdekken en 15 - 20 minuten zacht laten koken. De wortelreepjes toevoegen en 5 minuten daarna de andere groenten in de bovenstaande volgorde. De taugé mag slechts 2 minuten koken. Kokosmelk en korianderblaadjes toevoegen en 5 minuten zacht laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen en onmiddellijk serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 - 30 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten