KOMKOMMER-UIENRAITA
Raita’s en salades zijn belangrijke onderdelen van de Indiase maaltijd. Deze raita, waarvan het geroosterde komijnzaad een speciale smaak geeft, is bijzonder gemakkelijk te maken.
1 theelepel komijnzaad
150 gram volle yoghurt
3 eetlepels fijngesnipperde ui
½ komkommer, geschild en fijngehakt
½ theelepel zout
Een gietijzeren of andere pan met dikke bodem verhitten en hier de komijnzaadjes droog in roosteren tot ze aromatisch worden.
De yoghurt met een vork gladroeren, de rest van de ingrediënten en de helft van de komijnzaadjes toevoegen. Het geheel goed mengen.
De raita in een serveerschaaltje doen en de resterende komijnzaadjes erover strooien.
4 - 6 personen
bereidingstijd : 10 - 15 minuten
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten