donderdag 11 november 2021

Komkommer-uienraita (India)

KOMKOMMER-UIENRAITA

Raita’s en salades zijn belangrijke onderdelen van de Indiase maaltijd. Deze raita, waarvan het geroosterde komijnzaad een speciale smaak geeft, is bijzonder gemakkelijk te maken.

1 theelepel komijnzaad
150 gram volle yoghurt
3 eetlepels fijngesnipperde ui
½ komkommer, geschild en fijngehakt
½ theelepel zout


Een gietijzeren of andere pan met dikke bodem verhitten en hier de komijnzaadjes droog in roosteren tot ze aromatisch worden.
De yoghurt met een vork gladroeren, de rest van de ingrediënten en de helft van de komijnzaadjes toevoegen. Het geheel goed mengen.
De raita in een serveerschaaltje doen en de resterende komijnzaadjes erover strooien.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 10 - 15 minuten

gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson

Geen opmerkingen: