maandag 25 juni 2018

Andijviesalade met tarwe

ANDIJVIESALADE MET TARWE

1 krop andijvie, in reepjes
1 pak Tarly (tarwekorrels)
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, fijngesnipperd
½ theelepel komijnpoeder
zout
peper
1 eetlepel witte wijnazijn


Kook de tarwekorrels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de andijvie toe en roerbak tot deze is geslonken.
Roerbak de uitgelekte tarwekorrels mee en schep alles goed door. Breng de salade op smaak met komijnpoeder, zout en peper en laat hem afkoelen.
Meng de resterende olie met azijn, zout en peper tot een dressing en schep deze door de salade.
Verdeel de salade over 4 borden.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 30 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel

Geen opmerkingen: